Дами от България, Гърция и Македония на рали в Благоевград

 

След петгодишно прекъсване Автомобилен спортен клуб „Диамо“ и община Благоевград възраждат любимата за благоевградчани традиция – автомобилно рали за дами. Шоуто на четири колела ще се проведе на 18 март на площад „Македония“ в областния център. „Ще покажем на всички присъстващи, че жените са добри шофьори, че сме разумни и внимателни зад волана, че спазваме правилата за движение по пътищата и контролираме правилно автомобилите си“, заяви Диана Стоянова от АСК „Диамо“.

Тази година ралито ще е под мотото „Дамско рали на високи токчета“ и ще е още едно предизвикателство към дамите зад волана. Размерът на токчетата няма значение, нито пък е някакво задължително условие. „Това е само една закачка към участничките, но не е изискване.  Напротив, дамите е най-добре да бъдат с удобни обувки, за да шофират максимално добре“, уточнява Диана Стоянова.

Записването за участие е до 14 март, като вече има заявки от цялата страна и от съседките ни Македония и Гърция.

„Щастливи сме, че община Благоевград ни подкрепи в организацията на това събитие. Сигурни сме, че то ще се превърне в истински празник за всички жители на областния център“, каза още Диана Стоянова.

Организаторите са подготвили редица награди за победителите. Участие могат да вземат всички дами, които обичат да шофират. Изисква се шофьорска книжка и технически изправен автомобил.  Състезателките ще демонстрират майсторство зад волана при шофиране между конуси, паркиране на преден, заден гараж, успоредно паркиране, както и демонстрация на различни видове осморки. Няма такса за участие.

Оставете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.