Обучават гидове и аниматори за туризма в Пиринско

Безплатно обучение на гидове и аниматори в туризма ще се проведе между 2 и 5 ноември в района на Разлог и Банско. Инициативата е част от дейностите по проект „Устойчиво развитие на туризма – актив за трансгранично сближаване и просперитет“, спечелен от Сдружение „НА ФОКУС“ по Програма ИНТЕРРЕГ ИПА България – Македония.

Проектът се изпълнява на територията на област Благоевград и неговата основна цел е да популяризира 14-те общини в региона като атрактивни туристически дестинации, да помогне за увеличаването на туристопотока, както и за неговото балансирано разпределение целогодишно в региона. Фокусът на усилията е насочен и към обекти и маршрути, които не са добре рекламирани, но са с потенциал за развитие.

За качественото обслужване на туристите община Сандански и Сдружение „НА ФОКУС“ търсят енергични и ентусиазирани хора, които биха желали да придобият необходимите знания и практически умения за упражняване на професията „екскурзовод“ на местно ниво. Избраните участници ще бъдат обучени как да създават маршрут и да го публикуват в онлайн платформата „e-TourGuide“. Безплатното обучение се осигурява за „местни разказвачи на история“. Краен срок за кандидатстване е 18 септември.

Оставете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.