С „Аз съм българче” най – малките жители в Благоевград поздравиха българските управници

 

С „Аз съм българче” и българският трикольор в ръце, най – малките жители на Благоевград поздравиха българските управници вчера по време на мирно шествие срещу мизерния начин на живот в страната.

„Искам от Дядо Коледа да направи така, че батко, който е в Германия от три години да си дойде при нас. Под елхата ще има подарък и за него. Напишете го, за да знае”.

Тази молба отправи към репортер на Pirinsko.com 9 – годишната Михаела, която заедно с родителите си бе излязла на протеста.

Въпреки студа навън, малкото момиченце заедно със своите приятелки вървеше в предните редици на шествието и гордо развяваше българското знаме.

„Не искам да съм като батко, когато порасна, да живея и работя в чужбина. Искам да съм до мама и тати, да стана лекарка и да помагам на хората тук, в България”, гордо заключи Михаела.

Припомняме, че снощи над 500 човека се включиха в мирно шествие в Благоевград заради високите цени на горивата и ниския стандарт на живот.

С половин минутно мълчание и „Вечная памет“, протестиращите в Благоевград „почетоха“ управниците в страната и запалиха свещи пред офисите на политическите партии в града.

Пред Pirinsko.com, хората заявиха, че мълчание от една минута за политиците в България е изключително много и затова взеха общо решение, мълчанието докато държат свещите в ръка да бъде половин минутно.

И за да „почетат“ управляващите подобаващо, благоевградчани дружно запяха в „чест“ на политиците „Вечная памет“.

 

 

 Pirinsko.com

Оставете Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.